בעידן בו יותר ויותר שירותים חיוניים מנוהלים דרך האינטרנט, מתקפות סייבר הופכות לנפוצות ומסוכנות יותר. בעזרת מתקפות מתוכננות ניתן להשבית מערכות חשובות, אתרי כלכלה ובנקים גדולים, מערכות צבאיות וכן אתרים מסחריים בכל הגדלים.
במדינת ישראל בפרט, אנו חשופים יותר למתקפות של האקרים, שמתבצעות לעתים גם על רקע מדיני ופוליטי. אחת מהצורות השכיחות ביותר של מתקפות נקראת DDoS. פירוש הביטוי הוא "התקפת מניעת שירות מבוזרת". המתקפה הזו מבוצעת על ידי גיוס של כמות גדולה מאוד של מחשבים שייכנסו לאתר מסוים או למערכת דרך האינטרנט ויגרמו לקריסת השרת עקב צריכה מוגברת של רוחב פס ומשאבים.
ישנן כמה דרכים לבצע מתקפת DDoS, וכן כמה מטרות שונות לפעולה כזו. ההאקרים שמפעילים אותה יכולים לעשות זאת כדי לגנוב מידע, לחבל במערכת כלשהי או פשוט רק כדי להפיל אתר מהאוויר.
איך ניתן להתגונן?
בעזרת DDoS Protection והגנה מפני מתקפות שמבוצעות ברמת השרת, ניתן למזער את נזקי המתקפה ואף למנוע אותה כליל. בדרך כלל, האחריות על מניעת המתקפה מוטלת על חברת אחסון השרתים שמארחת את האתר.
חברה מקצועית ואיכותית של אחסון אתרים ושרתים יודעת כיצד להפעיל מנגנוני הגנה כנגד מתקפות של האקרים. כדי להתגונן, יש להפעיל מערכות ניטור ואבטחה שיודעות לזהות התחלה של מתקפה שכזו (או סוג מתקפה אחר) ולבלום אותה. חברות אחסון שרתים מפעילות כמה רמות של שמירה ואבטחה, וגם מכינות תכניות גיבוי במקרה שהמתקפה מצליחה. במקרה כזה, החברה יכולה להחזיר את האתר לאוויר במהירות רבה יחסית, וגם להרחיב באופן זמני או קבוע את משאבי השרת – כדי למנוע פגיעה עתידית נוספת. באופן כללי, מומלץ לבחור בחברת אחסון שמפעילה את ההגנות הדרושות ומנטרת את השרתים 24/7 כדי לאתר נפילות ולתקן אותן באופן המהיר ביותר.
שירותים חינמיים להגנת DDOS לאתר אינטרנט:
קלאוד פלייר – CLOUDFLARE
לכניסה לאתר
DDOS GUARD
לכניסה לאתר
האתר שלך תחת מתקפה? השאר פרטים ואחד מהנציגים שלנו ישוב אליך!